Sedari kepentingan pencegahan dan pengesahan awal dalam epidemiologi kanser payudara - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2018)
USM, KUBANG KERIAN, 16 Mei 2018 – Kanser payudara merupakan satu isu hangat dalam kalangan rakyat Malaysia kerana ia merupakan kanser yang paling kerap berlaku dalam kalangan wanita di Malaysia. Menurut Pensyarah Unit Biostatistik dan Metodologi Penyelidikan, Pusat Pengajian Sains Perubatan (PPSP), Universiti Sains Malaysia (USM), Profesor Dr. Norsa’adah Bachok, kanser payudara merupakan satu penyakit semula jadi yang panjang dan berkembang dengan masa.