Pernafasan berbunyi dalam kalangan bayi dan kanak-kanak usah dipandang remeh - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2018)
USM, KUBANG KERIAN, 16 Mei 2018 – Kesempitan saluran pernafasan dalam kalangan kanak-kanak boleh menjadi serius kerana secara amnya saluran pernafasan kanak-kanak adalah lebih kecil daripada orang dewasa, dan penyempitan tersebut boleh menyebabkan masalah pernafasan yang serius. Pensyarah Universiti daripada Jabatan Otorinolaringologi-Surgeri Kepala dan Leher (ORL-HNS), Pusat Pengajian Sains Perubatan (PPSP), Universiti Sains Malaysia (USM), Profesor Dr. Suzina Sheikh Ab. Hamid berkongsi tentang topik tersebut di dalam Majlis Syarahan Umum Pelantikan Profesor yang diadakan di Dewan Utama Kampus Kesihatan hari ini.