Hargai sumbangan guru sebagai pendidik anak bangsa - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2018)
USM, PULAU PINANG, 16 Mei 2018 – Guru, cikgu, ustazah, pensyarah atau apa gelaran sekalipun, mereka inilah guru yang bertungkus lumus menjalankan tanggungjawab untuk mendidik anak-anak bangsa kita supaya terus mendapat ilmu pengetahuan sama ada ilmu aqli atau naqli. Setiap dari kita pasti akan ada nama guru-guru yang bermain di fikiran setiap kali tibanya tarikh keramat 16 Mei saban tahun kerana seluruh negara meraikan guru-guru bersempena dengan ‘Hari Guru’ di Malaysia.