USM Ucap Tahniah Tun Mahathir Jadi Perdana Menteri Ke-7 Malaysia - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2018)
PULAU PINANG, 11 Mei 2018 – Universiti Sains Malaysia (USM) mengucapkan setinggi-tinggi tahniah kepada YAB Tun Dr. Mahathir Mohamad atas pelantikan beliau sebagai Perdana Menteri ke-7 Nalaysia. USM menzahirkan rasa syukur atas pelantikan itu dan percaya dengan pengalaman luas, kebijaksanaan dan kewibawaan yang dimiliki, Mahathir, 93, mampu memikul amanah yang dimandatkan kepada beliau sebagai Perdana Menteri dengan penuh komitmen dan tanggungjawab, dan terus memimpin negara tercinta ini ke arah mencapai pembaharuan, kecemerlangan dan kegemilangan seperti yang diharapkan oleh rakyat sekalian.