Mengimbau Kisah Warisan Haji Pulau Pinang Era Kapal Laut - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2018)
PULAU PINANG, 24 April 2018 – Universiti Sains Malaysia (USM) melalui Unit Sejarah Lisan, Bahagian Sejarah, Pusat Pengajian Ilmu Kemanusiaan (PPIK) dengan usahasama Bahagian Malaysiana dan Arkib, Perpustakaan Hamzah Sendut USM; Lembaga Muzium Negeri Pulau Pinang; dan Badan Warisan Masjid Melayu Lebuh Acheh menganjurkan program Pengkisahan dan Pameran Warisan Haji Pulau Pinang Era Pelayaran Kapal Laut selama tiga bulan bermula 14 April hingga 14 Julai 2018.