USM Perkasakan Gaya Hidup Sihat Menerusi #USMFIT - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2018)
USM, KUBANG KERIAN, 22 April 2018 – Program #USMFIT yang digerakkan oleh Universiti Sains Malaysia (USM) mampu menjadi gelombang kecergasan dalam usaha mewujudkan warga kampus yang membudayakan sukan dan mengamalkan gaya hidup sihat. “Program ini juga bertujuan menyahut seruan kerajaan untuk meningkatkan taraf kesihatan dan mengawal kadar obesiti dalam kalangan masyarakat," demikian kata Naib Canselor USM, Profesor Datuk Dr. Asma Ismail.