Teknologi Nano Telah Wujud Sejak Berjuta Tahun - Prof. MD. Roslan Hashim - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2018)
PULAU PINANG, 19 April 2018 – Teknologi nano sememangnya telah wujud sejak berjuta tahun dahulu walaupun manusia hanya baru sedari teknologi tersebut pada zaman ini. Sebilangan saintis dan penyelidik di dunia baru sahaja menerokai teknologi ini dan ia mula menjadi tumpuan untuk diterokai lanjut bagi mengkaji kebesaran ilmu yang telah lama wujud di 200 billion galaksi alam semesta.