Martabatkan Terjemahan Demi Pembangunan Bangsa Dan Negara - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2018)
USM, PULAU PINANG, 21 April 2018 – Pembangunan bangsa dan negara tidak mampu dicapai jika terjemahan bahasa tidak dimartabatkan demi pembangunan generasi akan datang. Apatah lagi Malaysia yang cukup sinonim dengan kepelbagaian bangsa, etnik dan budaya, terjemahan dari satu bahasa ke bahasa amat penting selain saling memahami antara budaya dan merapatkan jurang di antara bangsa.