USM Teruskan Kerjasama Dengan UISU Medan - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2018)
PULAU PINANG, 5 April 2018 – Universiti Sains Malaysia (USM) meneruskan kerjasama dengan Universiti Islam Sumatera Utara (UISU), Medan Indonesia dalam pelbagai bidang termasuk perubatan, pendidikan, sains sosial dan juga sains tulen. Menurut Naib Canselor USM, Profesor Datuk Dr. Asma Ismail, kerjasama USM dengan universitiuniversiti di Indonesia bukanlah asing malah sehingga kini USM telah menjalinkan 63 kolaborasi di Indonesia termasuk Medan, Acheh dan Sumatera.