Penyelidikan Lebah Kelulut USM Bantu Tingkatkan Ekonomi Golongan Terkebawah - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2018)
BESUT, TERENGGANU, 31 Mac 2018 - Universiti Sains Malaysia (USM) meneruskan agenda pemindahan ilmu kepada komuniti melalui projek 'Reinventing Honey Quality' yang telah direka untuk merangsang transformasi luar bandar sebagai projek penyelidikan translasi. Bengkel Pengenalan Asas Penternakan dan Potensi Lebah Kelulut Berasaskan Inovasi Mustafa Hive dan Hilda System yang dikendalikan oleh USM merupakan bengkel kepada 25 orang peserta perintis yang terpilih di bawah E-kasih dan keluarga kumpulan B40 di daerah Besut,Terengganu.