Kes Penyakit Saraf Optik Di Malaysia Semakin Meningkat - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2018)
USM KUBANG KERIAN, 18 Mac 2018 – Penyakit saraf optik merupakan penyakit yang utama dalam bidang neuro-oftalmologi dan menunjukkan peningkatan kes sejak akhir-akhir ini. Penyakit saraf optik merangkumi 33 peratus daripada jumlah kes neuro-oftalmologi yang mana pesakitnya mendapatkan rawatan di klinik atau hospital.