Warga USM Kehilangan Permata Teater Bangsawan - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2018)
PULAU PINANG, 15 Mac 2018 – Warga Universiti Sains Malaysia (USM) amnya dan Pusat Pengajian Seni (PPS) khasnya masih pilu dan sebak mengenangkan pulangnya lagenda dan permata teater bangsawan negara, Allahyarham Dr. Samat Salleh yang juga bekas pensyarah USM. Menurut salah seorang pensyarah PPS, Halimi Mohamed Noh, Allahyarham adalah ‘abang’ kepada anak-anak didiknya dan ada ketika menjadi ‘ibu bapa’ kepada sebahagian daripada kenalannya.