USM IPT Pertama Sertai National Instruments Autonomous Robotics Competition Malaysia - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2018)
NIBONG TEBAL, Mac 2018 – Universiti Sains Malaysia (USM) melalui Sains@USM menjadi (mailto:Sains@USM menjadi) Institusi Pendidikan Tinggi (IPT) sulung yang dipilih oleh National Instruments (NI) dalam menjalankan kerjasama serta penyertaan dalam National Instruments Autonomous Robotics Competition (NI ARC) yang akan diadakan di Malaysia.