Hilangnya Sebutir Permata Seni - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2018)
PULAU PINANG, 13 Mac 2018 - Bekas pensyarah Universiti Sains Malaysia (USM), Dr. Samat Salleh yang terkenal dengan sumbangan signifikan terhadap industri seni negara telah pulang ke rahmatullah di sini hari ini pada usianya 73 tahun. Allayarham dilaporkan meninggal dunia akibat masalah paru-paru di Hospital Kepala Batas setelah menerima rawatan di sana sejak Januari lalu.