Jadikan Terjemahan Sebagai Bidang Pengajian Peringkat Siswazah, Kata Awang Sariyan - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2018)
PULAU PINANG, 11 Mac 2018 – Bidang terjemahan wajar diletakkan sebagai bidang pengajian peringkat siswazah mahupun pascasiswazah berdasarkan permintaan yang amat tinggi di samping mampu memupuk persefahaman dan kerjasama antara tamadun dan negara.