SARINGAN PENDENGARAN AWAL KANAK-KANAK MAMPU ELAK RISIKO MASALAH PENDENGARAN - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2018)
USM KUBANG KERIAN, 6 Mac 2018 – Masalah pendengaran sangat berkait rapat dengan komunikasi, perkembangan bahasa, sosial dan emosi serta kegagalan dalam pelajaran. Kanak-kanak yang kehilangan pendengaran memerlukan ujian saringan pendengaran bertujuan untuk mengenal pasti masalah dan risiko yang dihadapi.