IMPAK DAN PENGURUSAN KECEDERAAN AKIBAT KEMALANGAN JALAN RAYA DI MALAYSIA: BERSEDIAKAH KITA? - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2018)
USM KUBANG KERIAN, 5 Mac 2018 – Di seluruh dunia, kecederaan yang diakibatkan oleh kemalangan jalan raya adalah faktor lazim bagi kemasukan ke hospital, khususnya di negara-negara membangun. Ia menjadi penyakit yang membawa penyeksaan berpanjangan dan menyumbang kepada penyebab serta faktor utama kehilangan nyawa, penderitaan jangka panjang, kecacatan serta kesan psikologi kepada kedua-dua mangsa dan penjaga.