USM SASAR LAHIRKAN AHLI FARMASI 9 BINTANG - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2017)
PULAU PINANG, 15 Disember 2017 – Universiti Sains Malaysia (USM) melalui Pusat Pengajian Sains Farmasi (PPSF) berfokus ke arah melahirkan mahasiswa yang mampu mencapai tahap Ahli Farmasi 9 Bintang. Dekan PPSF, Profesor Dr. Habibah A. Wahab berkata, ciri-ciri Ahli Farmasi 9 Bintang ini merangkumi peranan ahli farmasi sebagai penjaga/pengasuh (“care-giver”), pembuat keputusan, penyalur maklumat, pengurus, pelajar sepanjang hayat, pendidik, pemimpin, penyelidik dan usahawan.