PROFESOR FARMASI KUPAS SEJARAH PENGGUNAAN DAN PENEMUAN TERKINI HERBA SENSASI - KETUM - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2017)
PULAU PINANG, 14 Disember 2017 - Ketum berpotensi digunakan sebagai ubat penahan bagi sakit kronik (melebihi 12 minggu seperti sakit sendi dan sakit belakang) dan ubat untuk rawatan penagihan dadah khasnya untuk mengawal 'Withdrawal Syndrome'.