TASIK AMAN DAN HARAPAN JADI TAKUNGAN PENTING CEGAH BANJIR - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2017)
PULAU PINANG, 15 November 2017 – Tasik Aman dan Tasik Harapan di Universiti Sains Malaysia (USM) adalah dua buah tasik rangkaian daripada Sungai Gambir dan menjadi kawasan takungan air yang penting bagi mencegah dan mengelakkan banjir berlaku pada kawasan sekitarnya.