BIAR RENDAH FIZIKAL TAPI JANGAN RENDAH DIRI - IBU SISWAZAH - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2017)
PULAU PINANG, 30 Oktober 2017 – Nasihat ibu menjadi antara kata-kata semangat yang membolehkan siswazah kelainan upaya (OKU) berjaya meraih pencapaian tertinggi bergelar siswazah sempena Upacara Konvokesyen ke-55 Universiti Sains Malaysia (USM). Nor Izzati Saiful Affendi, 23, berkata, ibunya, Umi Kalsum Abdullah, 56, sering mengingatkannya supaya sentiasa tampil positif dan jangan sesekali merasa rendah diri dengan keadaan fizikal yang berbeza dengan orang lain.