KIT PENGESAN UNTUT DIIKTIRAF REKACIPTA TERBAIK DALAM PECIPTA 2017 - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2017)
KUALA TRENGGANU, 9 Oktober 2017 – Rekacipta emas pertama seumpamanya dihasilkan di dunia, kit pengesan penyakit untut (Lymphatic Filariasis) yang dikenali sebagai Brugia Rapid: A Point-of-Care Test to Detect Brugian Lymphatic Filariasis oleh penyelidik Universiti Sains Malaysia (USM) diiktiraf terbaik dalam kalangan yang terbaik.