USM, SPEEQUAL JALIN KERJASAMA DALAM BIDANG DAN TEKNOLOGI PENTERJEMAHAN - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2017)
USM, PULAU PINANG, 18 Ogos 2017 – Pusat Pengajian Ilmu Kemanusiaan (PPIK), Universiti Sains Malaysia (USM) telah menandatangani perjanjian persetujuan (MoA) bersama SpeeQual Sdn. Bhd. untuk mengadakan kerjasama dalam memberi pendedahan dan menyediakan peluang latihan industri kepada pelajar terjemahan dan interpretasi (BATI) dari segi kemahiran menterjemah atau peranan sebagai jurubahasa.