SARENA ABDULLAH PENERIMA SULUNG ANUGERAH THE LONDON, ASIA RESEARCH AWARD - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2017)
Pensyarah Kanan Pusat Pengajian Seni, Universiti Sains Malaysia (USM), Dr. Sarena Abdullah, telah dipilih sebagai penerima sulung anugerah The London, Asia Research Award. Terpilih hasil dari proses pemilihan yang kompetitif, beliau akan menjalankan penyelidikan di Asia Art Archive (AAA), Hong Kong dan di Paul Mellon Centre (PMC), London di samping beberapa arkib serta perpustakaan di UK.