USM MENINGKAT KE NO. 23 DALAM SENARAI PENARAFAN QS TOP 50 UNDER 50 2018 - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2017)
PULAU PINANG, 13 Julai 2017 – USM berada di kedudukan ke-23 dalam senarai QS World University Rankings Top 50 Under 50 2018 yang diumumkan baru-baru ini. Pada tahun sebelumnya, USM berada di kedudukan ke-33. Mula diperkenalkan dalam tahun 2012, penarafan ‘QS Top 50 Under 50’ ini meraikan universiti di bawah usia 50 tahun penubuhan yang cemerlang di serata dunia.