PENDAFTAR BERI TAKLIMAT TATACARA PEMILIHAN PROFESOR SEBAGAI AHLI SENAT 2017-2020 - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2017)
USM, PULAU PINANG, 13 Julai 2017 – Universiti Sains Malaysia (USM) dalam usaha menghasilkan tadbir urus yang baik selaras dengan statusnya sebagai sebuah universiti bertaraf APEX, telah memperkenalkan kaedah pemilihan Profesor sebagai Ahli Senat pada tahun 2011 sebagai salah satu inisiatif yang baharu.