NAIB CANSELOR SUNTIK SEMANGAT JURURAWAT SEMPENA SAMBUTAN HARI JURURAWAT PERINGKAT HOSPITAL USM 2017 - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2017)
KUBANG KERIAN, 14 Mei 2017 – Setiap tahun jururawat akan diraikan bagi menghargai jasa dan bakti mereka dalam menggerakkan sasuatu organisasi terutamanya dalam bidang kesihatan. Tanggal 12 Mei dipilih sebagai Hari Jururawat Sedunia dan Hospital Universiti Sains Malaysia (USM) meraikannya pada hari ini bertemakan “Nurses: A Voice to Lead, Achieving the Sustainable Development Goals” bertempat di Auditorium Blok Pentadbiran Hospital USM.