SSI USM ANJUR PROGRAM MENYEMAI MEMARTABAT MEMPERKASA BAHASA KEBANGSAAN MURID SJKT - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2017)
USM, PULAU PINANG, 22 April 2017 - Penguasaan Bahasa Melayu khususnya di sekolah-sekolah vernakular masih belum mencapai tahap yang diinginkan, dan Kementerian Pendidikan Malaysia sentiasa berusaha mencari kaedah bagi memperkasa penguasaan Bahasa Melayu khususnya di sekolah vernakular sebagai medium perpaduan nasional.