PENMEN 2017: USM TERUS USAHA MARTABATKAN BAHASA MELAYU - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2017)
USM, PULAU PINANG, 22 April 2017 - Sebagai mendukung seruan kerajaan bagi memastikan Bahasa Melayu dimartabatkan sebagai bahasa ilmu, buat julung kalinya Universiti Sains Malaysia (USM) menganjurkan Pertandingan Menterjemah Sekolah-Sekolah Menengah peringkat Pulau Pinang (PENMEN) 2017.