KUMPULAN ARKEOLOGI USM SAHKAN TAPAK PRASEJARAH DI PESISIRAN PANTAI TEMPATAN - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2017)
SEBERANG PERAI UTARA, 25 April 2017 – Kumpulan arkeologi Universiti Sains Malaysia (USM) berjaya menemui rangka manusia yang dianggarkan berusia 5,000 tahun di sebuah tapak pembinaan di sini. Kumpulan dari Pusat Penyelidikan Arkeologi Global (PPAG) USM yang diketuai oleh Pengarahnya Profesor Dato’ Dr. Mohd Mokhtar Saidin menawarkan kepakaran mereka untuk meneliti dan mengkaji lebih lanjut rangka prasejarah tersebut.