SUMBANG KEPAKARAN: USM SEDIA BANTU PROSES BEKALKAN AIR BERSIH KEPADA PENDUDUK KAMPUNG - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2017)
PULAU PINANG, 21 April 2017 – Universiti Sains Malaysia (USM) bersedia menyumbang kepakaran dalam bidang kejuruteraan bagi membantu kerajaan negeri Perak membekalkan air bersih kepada penduduk di Kampung Sungai Cawang, sebuah kampung terpencil yang hanya diduduki oleh 40 buah keluarga di Teluk Intan.