SAYANGILAH BUAH PINGGANG ANDA - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2017)
USM, PULAU PINANG, 16 April 2017 – Sakit buah pinggang kronik adalah gejala yang amat merbahaya dan ditakuti jika ia tidak dijaga dan dikawal dengan elok dari peringkat awal. Hal ini ditegaskan oleh Pakar Perunding Nefrologi dan Perubatan merangkap Ketua Unit Chronic Kidney Disease (CKD) Resource Centre Pusat Pengajian Sains Perubatan, Profesor Madya Dr. Azreen Syazril Adnan semasa ceramah “Sayangilah Buah Pinggang Anda” dalam Program Minggu Kesihatan Sedunia 2017 anjuran Pusat Sejahtera Universiti Sains Malaysia (USM) baru-baru ini.