MASYARAKAT DIGESA MENJAGA KESIHATAN BUAH PINGGANG - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2017)
BERTAM, 27 Mac 2017 – Mengikut statistik, hampir 7 ribu pesakit buah pinggang baharu dicatatkan di negara ini yang perlu menjalani rawatan dialisis setiap tahun. Menjelang tahun 2020, dianggarkan 50 ribu pesakit akan memerlukan rawatan dan jumlah ini dilihat meningkat dari tahun ke tahun.