BATI LAHIRKAN GRADUAN SEIMBANG IQ DAN EQ - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2017)
USM, PULAU PINANG, Mac 2017 – Bahagian Terjemahan dan Interpretasi (BATI), Pusat Pengajian Ilmu Kemanusiaan (PPIK), Universiti Sains Malaysia (USM) yang berusia 25 tahun (1992 - 2017) telah melahirkan graduan yang berkualiti dan seimbang dari segi IQ dan EQ selaras dengan tiga agenda besar APEX 2020 USM iaitu global excellence, national relevance dan value-driven.