KUSISDARI TEROKA UNIVERSITI HOKKAIDO - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2017)
Kumpulan Siswa-Siswi Darul Ridzuan (KUSISDARI), Universiti Sains Malaysia (USM) meneroka Universiti Hokkaido (UH), Jepun dalam berkongsi ilmu serta pengalaman para pelajar di peringkat global. Penasihat KUSISDARI, Profesor Madya Dr. Wan Ahmad Jaafar Wan Yahaya berkata kali ini pemilihan UH adalah kerana jalinan kerjasama yang telah wujud sekian lama di samping reputasi UH sebagai salah sebuah universiti terbaik di Jepun.