AL-QURAN DAN SUNNAH MEMBENTUK KEPERIBADIAN DIRI - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2017)
USM, PULAU PINANG, 21 Mac 2017 - Pendidikan Al-Quran menekankan aspek rohani dan jasmani sesuai dengan falsafah pendidikan Islam, dan ia merupakan usaha berterusan untuk menyampaikan ilmu, kemahiran dan penghayatan Islam berdasarkan Al-Quran dan Sunnah dalam membentuk sikap, kemahiran dan keperibadian sebagai hamba Allah yang mempunyai tanggungjawab untuk membina diri, masyarakat, alam sekitar dan negara ke arah mencapai kebaikan di dunia dan kesejahteraan di hari akhirat.