KESEDARAN MENGENAI KANSER KEPALA DAN LEHER, CEGAH SEBELUM PARAH - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2017)
KOTA BHARU, 14 Mac 2017 – Kanser kepala dan leher melibatkan kawasan bibir, mulut, lelangit, hidung, farinks, larinks dan telinga serta kawasan kelenjar air liur utama parotid dan submandibular. Sama seperti penyakit kanser yang lain, kesedaran mengenai pencegahan dan pengesanan awal kanser kepala dan leher adalah amat penting.