CTPED KURANGKAN RISIKO JENAYAH PECAH RUMAH – ALDRIN ABDULLAH - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2017)
USM, PULAU PINANG, 17 Mac 2017 – Reka bentuk kediaman memainkan fungsi yang sangat penting dalam mengurangkan risiko jenayah pecah rumah dengan menekankan lima elemen dalam reka bentuk persekitaran atau Crime Prevention through Environmental Design (CTPED).