PINDAHAN KREDIT MELALUI APEL (C) BERI PELUANG KEPADA ORANG RAMAI LANJUTKAN PELAJARAN - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2017)
BUKIT JAMBUL, PULAU PINANG, 4 Mac 2017 – Orang ramai khususnya mereka yang mempunyai pengalaman kerja tetapi kurang kelayakan atau tiada kelayakan akademik kini berpeluang menyambung pelajaran di Institusi Pengajian Tinggi (IPT) melalui laluan APEL (C), iaitu singkatan bagi Akreditasi Pembelajaran Berasaskan Pengalaman Terdahulu (Accreditation of Prior Experiential Learning).