HILANGNYA PERMATA SENI NEGARA: USM RAKAM TAKZIAH - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2017)
PULAU PINANG, 1 Mac 2017 - Warga Universiti Sains Malaysia (USM) mengucapkan takziah kepada ahli keluarga Tan Sri Jins Shamsudin yang telah meninggal dunia petang tadi pada usia 82 tahun. Allahyarham adalah seniman negara yang disegani dan juga penerima Ijazah Kehormat Sarjana Persuratan USM pada tahun 1999.