USM KONGSI KEPAKARAN NEUROSAINS - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2017)
KUBANG KERIAN, KELANTAN, 9 Februari 2017 – Otak adalah bahagian paling penting dalam anatomi manusia untuk menjamin kualiti hidup yang optimum kerana otak merupakan salah satu organ paling kompleks yang boleh diibaratkan sebagai takhta kepintaran, penterjemah pancaindera, pemacu pergerakan badan, dan pengawal tingkah laku.