PERSIDANGAN ANTARABANGSA KEARIFAN TEMPATAN 2017: MEMANFAATKAN KEARIFAN TEMPATAN DALAM ALAF BAHARU - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2017)
Persidangan Antarabangsa Kearifan Tempatan (ICLK) akan diadakan pada 8 – 9 Mei 2017 di Johor Bahru, Malaysia bertemakan Memanfaatkan Kearifan Tempatan dalam Alaf Baharu. Menurut Pengerusi Persidangan Antarabangsa Kearifan Tempatan 2017, Dr. Nurul Farhana Low Abdullah, fokus utama persidangan ini ialah epistemologi tempatan dan kesesuaian ilmu tersebut untuk transformasi sosial.