SATELIT NANO MYSat BAKAL DILANCAR KE ORBIT - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2017)
PULAU PINANG, 13 Januari 2017 - Satelit nano berbentuk kiub yang dinamakan MYSat atau Malaysia Youth Satellite akan di hantar ke angkasa lepas bagi mengkaji kebolehan untuk mengetahui gempa dengan lebih awal iaitu hasil penyelidikan pensyarah dan pelajar Pusat Pengajian Kejuruteraan Aeroangkasa (PPKA), Universiti Sains Malaysia (USM).