PPIK ANJUR SEMINAR TERJEMAHAN, BAHASA DAN BUDAYA MELAYU-CHINA 2017 (STBBMC) - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
Unit Penyelidikan Terjemahan dan Interpretasi (UniTI), Pusat Pengajian Ilmu Kemanusiaan (PPIK), Universiti Sains Malaysia (USM) bersama dengan Jabatan Bahasa Melayu, Fakulti Bahasa dan Budaya Asia, Guangdong University of Foreign Studies, China akan menganjurkan Seminar Terjemahan, Bahasa Dan Budaya Melayu-China (STBBMC) pada 13-14 Mei 2017 di Guangdong University of Foreign Studies, China.