ORANG RAMAI DISERU BERI SUMBANGAN TABUNG ROHINGYA USM - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
USM, KUBANG KERIAN, 22 Disember 2016 - "Warga Universiti Sains Malaysia (USM) dan orang ramai diseru untuk menyumbang kepada tabung kemanusiaan Rohingya bagi meringankan beban dan tangisan umat islam Rohingya yang sedang sengsara, ketakutan dan kelaparan di samping mendoakan kesejahteraan mereka," kata Pengarah Pusat Islam USM, Profesor Madya Dr. Sofri Yahya dalam ucapan perasmian sempena ceramah perdana ‘Darah dan Tangisan Rohingya' di sini hari ini.