KESEPADUAN ILMU ZAHIRKAN UMAT YANG BERJAYA - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
USM, PULAU PINANG, 19 Disember 2016 - Rasulullah saw telah membuktikan bahawa keupayaan mengintegrasi antara wahyu dan akal atau sekarang disebut kesepaduan ilmu naqli dan aqli berupaya melahirkan generasi umat Islam yang mencapai kejayaan luar biasa dan pencapaian ilmuwan masih dikagumi oleh dunia Barat sehingga hari ini.