PROFESOR DATO’ DR. JAFRI MALIN DIPILIH PENASIHAT INTERNATIONAL YOUTH NEUROSCIENCE ASSOCIATION - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
Pengarah/Founding Director Pusat Perkhidmatan dan Penyelidikan Neurosains, Universiti Sains Malaysia (P3Neuro) yang pertama di Asia Tenggara, Profesor Dato’ Dr. Jafri Malin bin Abdullah dipilih sebagai Penasihat International Youth Neuroscience Association yang beribu pejabat di University of Maryland Baltimore USA.