Parameters Predicting Clinical Sepsis In Neonates - Aldelimi, Ahlam Abulqasem (2015)
Sepsis neonatal merupakan masalah kesihatan utama di seluruh dunia. Pentakrifan tentang sepsis masih kekal sebagai satu isu yang amat sukar. Kajian ini bertujuan untuk menentukan parameter yang paling berguna untuk meramal sepsis yang disahkan atau sepsis klinikal.