KAWAL PEMAKANAN DAN BANYAKKAN BERSENAM UNTUK ELAK DIABETES - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
KOTA BHARU, KELANTAN, 19 November 2016 - Pengambilan gula yang tinggi dalam diet harian serta kurang bersenam dikenal pasti menjadi punca utama lebih enam juta penduduk Malaysia menghidap diabetes.