JADILAH SEORANG INSAN YANG BAIK AKHLAKNYA – MAFAUZY - MPRC, Pusat Media & Perhubungan Awam (USM, 2016)
KUBANG KERIAN, KELANTAN, 15 November 2016 - Untuk menjadi seorang pemimpin yang baik, kita haruslah sentiasa ikhlas dalam melaksanakan tanggungjawab yang diamanahkan dan diberikan. Demikian kata mantan Pengarah Kampus Kesihatan Universiti Sains Malaysia (USM), Profesor Dato’ Dr. Mafauzy Mohamed yang menyeru semua supaya sentiasa bersikap baik kerana baik itu bukanlah kita yang menentukannya, tetapi kepada orang yang menilai diri kita ini dan juga Tuhan yang Maha Esa.